Subscribe:

Ads 468x60px

06/08/2011

PERINGATAN KITA BERSAMA

Pernah tak dapat sms atau email sebegini ?


  Assalamualaikum,
Yaasin, Walqura-nilhakim. Innakala minalmursalin. A'lasiratil mustaqim.Tanzilal azizirrahim. Litunziraqaumamma unzila aba uhum fahum ghafilun.Kirim surah Yaasin ini kpd 7 insan berugama islam. Insya Allah esok saudara akan menerima khabar yang baik, gembira dan rezeki anda sentiasa berada di
tangan anda.JGN DELETE, ini betul2 jadi kenyataan.

Aku secara peribadi dah terima sms ayat yang seperti di atas. Dan ini kali
kedua through email plak.Ape yang aku nak bagitau kat sini ialah, udah2 lah tu umat ISLAM di bolak-balik kan . Mari kita ambik sedikit pengajaran dari kes-kes ini. Pesan dari aku (yang ilmu tak seberapa ini). Hentikan lah apa2 saja surat
bercorak surat berantai ini. Kerana ini adalah perkara2 yg boleh melemahkan umat Islam dari dalam.. Lalu aku terus reply kpd si pemberi tadi agar berhenti berbuat demikian.Malah tolong pulangkan balik pesanan kepada mereka yang telah mengedarkannya! (Celaka org yg memulakan ini!)

1) Once, kita forward email @ SMS sebegini, kita dah percaya (beriktikad)
bahawa dengat kudrat aku menghantar SMS ini, aku akan dapat khabar baik & rezeki. Bukan Qudrat & Iradat ALLAH.

2) Tanpa menyemak, kes ini terdapat kesalahan ejaan pada ayat dari surah
yaasin ini. Sila semak Litunziraqaumamma unzila aba uhum fahum ghafilun. Org yg tiap2 malam baca surah yaasin pun boleh terkesima dengan kesalahan
ejaan ini.
3) Kesalahan ejaan unzila yang sepatutnya unzira ini, berlaku dlm kedua2
email & sms yang saya terima. maka saya pasti ianya disengaja kan . Tapi atas dasar apa? Kalau kita perhatikan unzila aba uhum ini bermaksud = di
TURUNkan BAPA Kamu. Bapa = father. Saya khuatir ia mahu menyelindungkan ayat ISA yang diturunkan?? ? sedangkan maksud YAASIN yang suci tadi adalah terlalu amat jauh dari ini!!! Cilaka kamu yang menghantar ini! AWAS! buat semua muslim!.


Pesanan ringkas saya,
Apa saja yang bersifat surat berantai, tolong tolak.
Apa saja yang melibatkan perkara2 shortcut, tolong tolak. kalau aku send
sms dapat pahala, kalau aku reply dapat rezeki - KEPALA HANGGUK ENGKAU! Ini perkara serious beb, ini AQIDAH! Apa saja yang melibat kan ayat2 Al-Quran. Tolong semak! Kalau ada org dtg rumah kerumah, jual ayat quran pun tolong tolak. Jam ada ayat QURAN ke.... Orang buta minta sedekah - sedekah boleh bagi - tapi kalau dia bagi sticker ayat QURAN, tolong bagi dia balik. Kerana kita khuatir, di sini bermulanya benda2 yang tak betul. Kerana saya pernah dapat ayat seribu DINAR yang salah eja ini selepas bagi derma kat
sorang pakcik tu!!Kat sekeliling kita dah banyak org cuba
pesong kan AQIDAH kita secara halus, pesong ayat Quran! Walaupun mereka takkan mampu menghapuskan KALAM ALLAH ini. Tapi kita sebagai umat ISLAM mestilah Peka!!Ayat2 Al-Quran bukanlah selayaknya di perjual beli. TAK semurah itu BEB!!Kalau kau nak bagi apa saja yang ada kaitan ngan ayat Quran, sepatutnya
FREE! Jam Quran ke, ape ke, bagi free le! Unless kita betul2 sure yang
kualitinya baik, ayat nya disemak maka OK! MENJAJA AYAT2 QURAN dgn cara sebegini adalah, menempatkan ianya bukan pada tempat. Ia bukan balasan utk kita menderma RM1.So, tolong le sampai2 kan pesanan aku ini, semoga ALLAH yang lebih layak nak balas kat kita, rezeki ke, berita gembira ke?. So ape lagi send le kat 7 org ke, 70 ribu orang pun takpe.

Yang baik dari Allah. Segala kekurangan adalah kelemahan aku
juga......WASSALAM.

0 comments:

Post a Comment

Dah Baca? Tinggalkan komen anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
hostgator coupons