Subscribe:

Ads 468x60px

05/09/2011

KOleksi Teka Teki


Kuda apa yang tiada kaki?

Mata apa yang tajam?

Ibu apa yang boleh dimakan?

Berjalan guna 2 kaki, berhenti sekejap guna 3 kaki, bila berhenti lama guna 4 kaki, siapakah dia?

Bunga apa yang boleh di makan?

JAWAPAN
- Kuda laut.
- Mata pedang.
- Ibu roti.
- Motosikal.
- Bunga telur.

Dia manusia, tetapi tidak tidur, tidak makan, atau mati. Siapa dia?

Binatang apa yang hidupnya selalu bergantung pada ibu?

Kuih apa yang pembungkusnya di dalam, isinya di luar?

Batu apa yang boleh di makan?

Ikan ini boleh digunakan untuk mengikat. Ikan apa?

JAWAPAN
- Raja(dia beradu, santap, dan mangkat)
- Kanggaru
- Kuih salah bikin
- Mana ada.. Huhuhu
- Ikan Talipia

Bab berapa tiada dalam buku pelajaran?

Alat menyelam, tetapi ada kat internet. Apakah ia?

Gunung apa yang mempunyai tiga cabang?

Macamana nak buat duit dalam masa singkat?

Banyak-banyak kelapa, kelapa apa yang popular?


JAWAPAN
- Babi.
- Google.
- Gunung Daik.
- Ambil pen, kemudian lukis duit kat atas kertas.
- 'Kelapa dan orkid baik untuk rambut'

Bas apa yang tidak boleh di undur?

Scorpion kaler apa?

Banyak-banyal lap, lap apa yang tiada kat litar F1?

Ahli sukan yang kuat menonton televisyen?

Pisau dengan kertas yang mana lebih tajam?


JAWAPAN:
- Basikal.
- Kala jengking.
- Laptop.
- Tonton Susanto.
- Tentu la tajam pisau. Huhuhu...

Kenderaan apa yang paling menakutkan?

Jenama apa yang paling mahal?

Sukan apa yang paling jahat?

Bom apa yang anti pada api?

Sel apa yang berada kat luar badan?


JAWAPAN
- Lori hantu.
- Yamaha.
- Bad(jahat)minton=Badminton.
- Bomba.
- Seluar.

Selain dari tembok, pagar, dan tiang apa la yang boleh dibuat sempadan?

Air yang bukan dalam keadaan cecair?

Ubat ini biasanya berwarna hijau, tetapi tidak boleh dimakan. Ubat apakah itu?

Gunung apa yang selalu berbangga?

Hutan apa yang popular di internet?


JAWAPAN
- Benda baik. ("benda buruk dijadikan teladan, benda baik dijadikan sempadan").
- I (saya).
- Ubat nyamuk.
- Gunung Fuji (selalu kena puji).
- Amazon (amazon.com).

Kuih apa yang paling selamat?

Kereta apa yang dah sah kita tahu yang ia ada hon?

Bilakah masanya seseorang itu menutup aurat walaupun sebelum ini tidak?

Banyak-banyak nasi, nasi apa yang orang tidak makan dan jika diterima akan dibuang?

Banyak-banyak peralatan, peralatan apa yang selalu minta untuk ke Amerika?


JAWAPAN
- Kuih koci.
- Honda.
- Bila dikafankan.
- Nasihat.
- Senduk (send UK).

Jika seorang imam sedang solat, tiba-tiba datang seekor anjing lalu menjilat kakinya. Adakah solat imam itu sah?

Ada satu jambatan yang kukuh sekali, mula-mula datang seekor gajah tetapi jambatan itu tetap teguh, kemudian datang pula seekor semut dan jambatan itu roboh. Kenapa?

Jika diberi kertas ini anda tidak akan membakarnya?

Siapa yang boleh dirunding mengenai soal hati?

Kawasan paling banyak air?


JAWAPAN
- Sah. Kerana anjing itu menjilat kakinya, bukan kaki imam.
- Kerana jambatan itu hanya kukuh sekali sahaja.
- Duit kertas.
- Doktor la. Huhuhu...
- Airport.

Apabila ditarik, yang berada diatas gembira, tetapi yang berada di bawah merana. Apakah itu?

Kenapa ultraman ada kat Jepun?

Banyak-banyak jus, jus apa untuk kamu?

8 tolak 3 = ??

Kenderaan yang paling over di dunia?


JAWAPAN
- Memancing.
- Sebab raksasa banyak sangat kat Jepun.
- JUSt for you.
- 3 akan jatuh.
- Hoverkraf.

Kereta ini besar, tetapi kalu diberi percuma tiada siapa yang ingin naik. Kereta apa?

Gunung apa yang kematian suami?

Sungai apa paling banyak air?

Tie apa berbelang-belang?

Kerja apa yang wanita tak boleh join?

JAWAPAN
- Kereta mayat.
- Gunung Kina(balu).
- Sungai Missisipi (air = i).
- Tiger.
- Salesman la. Kalau wanita orang panggil Saleswoman.

Banyak-banyak binatang, binatang apa yang boleh digunakan untuk mencapai buah di atas pokok?

Bandar ini terletak di Malaysia, tetapi kepunyaan orang putih. Bandar apa itu?

Ikan ini ada masalah kulit?

Kawasan yang suka membandingkan dirinya dengan yang lain?

Banyak-banyak coklat, coklat apa tidak boleh dimakan?


JAWAPAN
- Udang galah.
- Georgetown (kat penang)
- Ikan Jelawat.
- Tasik Banding.
- Kumpulan Cokelat (dari Indonesia)

Pokok apa lebih tua daripada kita?

Selain binatang, apa lagi yang makan padi?

Tempat apa yang paling suka dikunjungi oleh duda?

Binatang yang suka vacation?

Kelab bola yang ada kaitan dengan tubuh badan?


JAWAPAN
- Pokok (KAK)TUS.
- Pagar. (harapkan pagar, pagar makan padi)
- Kampung Janda Baik.
- Ikan Kelah.
- LIVERPOOL (liver=hati)

Telor apa yang paling ganas?

Sukan apa yang paling memenatkan?

Yang membuat tidak memerlukanya, yang membeli tidak memakainya, dan yang memakai tidak memesanya. Apa itu?

Jika orang bisu boleh bercakap, apakah perkataan pertama yang akan dicakapkan?

Sebutkan perbezaan nasi ayam dan nasi lemak?


JAWAPAN
- Telor puyuh, pasal ada banyak tatu.
- Catur, kerana memerlukan kita mengangkat kuda.
- Batu Nisan.
- Test-test 1,2,3 .
- Kira-kira 50 sen.

Gajah terbang dengan apa?

Berkepala 3, berkaki 8, dan bemata enam. Siapakah itu?

Ada 8 ekor kambing di kali 2, jadi berapa?

Bagaimanakah caranya lembu naik kereta?

Bagaimanakah cara terpantas untuk gemuk?


JAWAPAN
- Terbang dengan susah payah.
- Koboi dan ayam naik kuda.
- Jadi 6 la. 2 lagi bermain di kali.
- Dua ekor di depan dan tiga ekor di belakang.
- Masuk dalam sarang lebah.

Antara orang tinggi, pendek, gemuk, dan kurus yang mana paling banyak berkata-kata?

Kenapa Cicakman tak boleh terbang?

Kampung apa yang paling banyak hantu di Malaysia?

Jem apa yang tidak boleh dimakan?

Binatang apa yang dipelihara manusia tanpa disedari, dan diberi makan?


JAWAPAN
- Pendek la. Pepatah melayu "pendek kata ..."
- Kerana dah takdir.
- Kampung Pisang. Banyak zombie.
- Traffic jem.
- Kutu.

Mummy apa yang paling menutup aurat?

Beruang apa yang selalu dipeluk oleh manusia?

Batu apa yang boleh jalan?

Sungai apa yang paling kaya?

Fesyen rambut apa yang berwarna hijau?


JAWAPAN
- The mummy (mumia).
- Teddy bear.
- The rock.
- Sungai wang.
- Fesyen rambutan.

Kenapa seseorang itu membawa payung?

Kenapa seorang lelaki yang mempunyai tangan sebelah melintas jalan?

Binatang ini dianggap penipu. Semua orang tidak suka bermain kad atau poker dengannya. Binatang apa?

Apakah yang memberikan kamu kuasa untuk berjalan melalui dinding?

Kenapakah gula-gula getah melintasi jalan?


JAWAPAN
- Kerana payung tidak boleh berjalan.
- Kerana dia ingin ke kedai second-hand.
- Cheetah.
- Pintu.
- Kerana ia terlekat pada kaki ayam

Negara ini mengalami banjir terlebih dahulu sebelum hujan.

Siapakah yang lemas kalau ke laut?

Hanya ada satu singh di dunia ini.

Kuda apa yang boleh terbang?

Kuda apa yang paling kecil?


JAWAPAN
- Bahrain.
- Karam singh.
- Juswant singh.
- Kuda yang naik kapal terbang.
- Pil kuda.

Negara apakah yang mana ejaannya huruf yang digandakan?

Kawasan manakah di Malaysia, dibangunkan dengan 2 alatan sahaja?

Di mana terdapatnya mentega paling bernilai?

Seni mempertahankan diri yang paling manis?

Kuda apa yang paling nipis?


JAWAPAN
- Uganda.
- Batu Pahat.
- Butterworth.
- Silat pulut.
- Kuda Kepang.

Beruk apa yang paling bijak?

Gunung apa yang paling kukuh?

Binatang apa yang paling seksi?

Siapakah ibu bapa kepada transformer?

Kereta apa yang susah dicari?


JAWAPAN
- James Brooke.
- Gunung Tahan.
- Zebra(pasal dia pakai bra)
- Transparent.
- Kereta yang hilang.

Apakah yang diperlukan oleh pokok untuk menjalankan proses fotosintesis?

Kuku apa yang paling popular?

Pelangi apa yang paling disukai ramai?

Ayam apa yang paling berat?

Binatang apa yang sertai olimpik?


JAWAPAN
- Foto + Sintesis
- Kukoo. Lagu Reshmonu.
- Pelangi petang.(lagu sudirman)
- Ayam TANdoori.(tan sukatan dia!)
- Kijang. (lompat kijang)

Kertas apakah yang paling popular pada hari raya?

Lagu raya apa yang ada mengandungi perkataan Bahasa Inggeris?

Selain duit raya, apakah lagi yang berleluasa setelah berakhirnya puasa?

Jenama ubat gigi yang ada kaitan degan raya?

Bunga apa yang berkembang mekar di malam raya?


JAWAPAN
- Kertas Angpau.
- Lagu Saloma 'Miskin Kaya memakai baju baru warna warni, mengunjungi sanak kaum FAMILI'
- Hantu raya.
- Ubat gigi Raiya.
- Bunga api.

Import apa yang penting?

Kera apa yang akan basi?

Ketika ianya lebat, ia tidak boleh dicukur. Apakah ia?

Apakah nama panggilan untuk lembu hitam?

Ianya tidak boleh dilihat, tetapi boleh ditimbang. Apakah ia?

JAWAPAN
- Important.
- Kerabu.
- Hujan lebat.
- Lembu Negro.
- Rasa(bertimbang rasa)

Benda apakah semasa pergi terbang, semasa balik berenang?

Manusia suka melombongnya, namun tidak mendatangkan keuntungan langsung. Apakah itu?

Penyakit apa yang selalu dihidapi oleh orang kaya?

Binatang apa yang mempunyai kereta?

Atas berbulu, bawah berbulu, kalau di bukak luas-luas merah, kalau disumbat berair. Apakah itu?


JAWAPAN
- Batu ladung(pada pancing).
- Tahi hidung.
- Kayap.
- Lembu(kereta lembu).
- Mata.

Kerja apakah yang paling meletihkan?

Ada 2 mayat di atas lantai, sekeliling mereka ada air dan kaca yang pecah. Bagaimana mereka mati?

Dari manakah asalnya kapur?

Selalu dibasuh, tetapi tidak diseterika. Hinggakan berkedut. Apakah itu?

Anggota badan buaya yang berada di atas darat?


JAWAPAN
- Menoreh(no rest)
- Akuarium ikan pecah, 2 mayat itu adalah ikan.
- Ayam(ayam berak kapur)
- Kulit testis. Hehehe.
- Lidahnya(lidah buaya)

Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar??

Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan

4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung??

Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk

Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah

JAWAPAN
- Selipar mana boleh buat gali tanah, guna cangkul lar hue hue hue!!
- lilin masa sambut Happy Birthday.
- Sebab tak hujan aduhai! Dahlah malaslah nak tanya lagi soalan bebudak pun takleh nak jawab!!
- Masukkan benang dlm lubang jarum.
- Panjat pokok kelapa amek BUAH KELAPA.

Banyak-banyak tempat, di manakah air tidak pernah cerah?

Kenapa idung lembu berair?

Burung apakah yang paling penyayang?

Kalau seorang, sendiri tau. Kalau berdua, dua-dua sama tau. Bertiga, tiada siapa yang tau kecuali orang yang buat. Kalau berempat, lagilah tak tau... apa dia?

Apa dia: Bila kecik dia itam, bila besar dia jadik putih?


JAWAPAN
- Air hitam.
- Lembu tak tahu kesat idung dengan tisu. Lagi satu bau tuan dia.
- Burung belatuk. sebab dia bela atuk.
- Kentut.
- Micheal Jackson

Question: george w bush adalah gabenor _____ sebelum dia lantik menjadi presiden ?
Answer: texas

Question: lagu nyanyian destiny`s child dalam soundtrack charlie's angel ?
Answer: independent woman

Question: penyakit diabetes ?
Answer: kencing manis

Question: gunung berapi yang meletus di indonesia yang mengorbankan 36000 orang ?
Answer: gunung krakatao

Question: dimana terletak gurun gobi ?
Answer: mongolia

Question: gurun yang keluasan meliputi 7.5 juta kilometer persegi ?
Answer: gurun sahara

Question: jumlah mangsa yang terkorban dalam nahas titanic ?
Answer: 1513

Question: makanan yang diberi pada buruh-buruh yang membina piramid ?
Answer: bawang

Question: akronim : UFO ?
Answer: unidentified flying object

Question: peguam negara yang terbaru [wanita] ?
Answer: ainum mohamad

Question: kaedah menbunuh diri samurai jepun dengan mengunakan pedang ?
Answer: hara kiri

Question: pembantu halim othman dalam roda impian yang baru ?
Answer: siti shahrizan

Question: species burung yang hanya terdapat di new zealand ?
Answer: burung kiwi

Question: bandar manakah terletak nya tasik char-gogga-man-changg-agogg-chabuna-gunga-maugg di amerika syarikat ?
Answer: massachusetts

Question: nama pesawat yang menjadi kegunaan presiden amerika syarikat ?
Answer: air force one

Question: jutawan arab saudi yang menjadi buruan amerika syarikat ?
Answer: usama bin laden

Question: alat muzik yang dimainkan bill clinton di majlis perpisahan nya ?
Answer: saxsofon

Question: taxi adalah filem dari negara ?
Answer: perancis

Question: bekas anggota blues gang yang menjadi seorang ahli reformis ?
Answer: ito

Question: artis jemputan luar negara dimalam penutupan sukan komanwel kuala lumpur ?
Answer: the corrs

Question: perbuatan yang haram didalam islam untuk kelihatan muda dan pemanis ?
Answer: susuk

Question: hero filem tamil yang pandai menari break dance ?
Answer: prabu deva

Question: jumlah kemenangan selangor semenjak piala malaysia dipertandingkan pada tahun 1967 ?
Answer: enam belas

Question: binatang yang panjang umur ?
Answer: kura-kura

Question: negara kumpulan rock loudness ?
Answer: jepun

Question: nama watak lakunan alessandra martines dalam the cave of golden rose ?
Answer: fantaghiro

Question: patung salji ?
Answer: marshmallow man

Question: cara isyarat kaum red indian berkomunikasi ?
Answer: asap

Question: kimba the _____ ____ ?
Answer: white lion

Question: nickname buaya glamer ?
Answer: bujang senang

Question: kumpulan mafia gangster jepun ?
Answer: yakuza

Question: akronim ATM ?
Answer: auto teller machine

Question: nama lain untuk planet marikh ?
Answer: planet merah

Question: nama panggilan lain justin n`sync kerana dia berambut kerinting ?
Answer: curly

Question: binatang boleh terbang berundur ?
Answer: pepatung

Question: masyarakat yang mula-mula mencipta pewarna kuku ?
Answer: orang cina

Question: gunung tertinggi di britain ?
Answer: ben nevis

Question: pelakun watak phua chu kang ?
Answer: gurmit singh

Question: jenama ubat gigi colgate sebelum mengunakan nama colgate ?
Answer: cue

Question: makna adidas dalam bahasa jerman ?
Answer: daun ubi

Question: bekas isteri mike tyson ?
Answer: robin given

Question: pakaian kebangsaan wanita jepun ?
Answer: kimono

Question: raja gangster chicago ?
Answer: al capone

Question: siapakah pengarah filem schlinder`s list yang diharamkan dimalaysia ?
Answer: steven spielberg

Question: orang yang ditugas mahlkamah untuk menyita premis yang melanggar peraturan
Answer: bailif

Question: pemenang rm 1 juta kuiz more jutaria ?
Answer: samerin

Question: tasik di scotland yang dikatakan didiami raksaksa ?
Answer: loch ness

Question: majalah sains dan teknologi ?
Answer: dewan kosmik

Question: haiwan jantan yang bunting dan mengeram ?
Answer: kuda laut

Question: orang yang membuat kajian tentang bintang ?
Answer: ahli astrologi

Question: orang yang membuat kajian tentang kehidupan ?
Answer: ahli biologi

Question: berapa juta sel didalam otak manusia ?
Answer: 1000 juta

Question: negara yang mula mula memberi hak mengundi kepada wanita ?
Answer: new zealand

Question: ibu negara norway ?
Answer: oslo

Question: burung yang dapat melihat objek dari jarak 1.6 kilometer ?
Answer: burung helang

Question: akronim SOS ?
Answer: save our soul

Question: perlawanan akhir bolasepak piala dunia 1970 antara honduras dan _________ yang berakhir dengan peperangan antara kedua negara ?
Answer: el salvador

Question: asid pelarut dalam tubuh manusia ?
Answer: hidroklorik

Question: presiden amerika yang dibunuh pada tahun 1865 ?
Answer: abraham lincoln

Question: nama kambing biri-biri yang pertama kali diklonkan.... ?
Answer: dolly

Question: negara yang mempunyai terowong terpanjang didunia ?
Answer: india

Question: nama permaisuri maharaja shah jehan ?
Answer: mumtaz mahal

Question: berapa kaligandakah besar india dari jepun ?
Answer: sembilan

Question: gunung tertinggi di jepun ?
Answer: gunung fuji

Question: nickname yang digunakan heroin wanita drama bersiri jepun `with love` di tv 3 ?
Answer: teruterubozu

Question: nama perempuan kawan son goku gragon ball ?
Answer: bulma

Question: pengarah filem dari hongkong yang banyak mengarah filem hollywood ?
Answer: john woo

Question: jenama yang mengunakan motto `born to be ride` ?
Answer: harley davidson

Question: presiden SUHAKAM ?
Answer: musa hitam

Question: hantu yang perut nya terburai dan bercahaya ?
Answer: hantu penanggal

Question: hantu penanggal takut kepada pokok ?
Answer: mengkuang

Question: artis hongkong yang banyak bergambar lucah ?
Answer: shu qi

Question: bekas pengacara majalah 3 yang berkahwin dengan mat salih ?
Answer: wan zaleha radzi

Question: lapisan jernih dipermukaan mata ?
Answer: kornea

Question: gaya model-model berjalan ?
Answer: catwalk

Question: kedai yang banyak terdapat berhampiran balai polis ?
Answer: kedai emas

Question: istana rasmi kediaman ratu elizabeth ?
Answer: buckingham

Question: penyanyi berkumpulan yang membunuh diri ?
Answer: kust cobain

Question: presiden baru filipina ?
Answer: gloria arroyo

Question: kerjaya joseph estrada sebelum menceburi politik ?
Answer: bintang filem

Question: tajuk filem yang sinonim dengan tajuk filem melayu lama anakku sazali ?
Answer: anaknya sazali

Question: wanita yang terkenal dengan skandal seks dengan bill clinton ?
Answer: monica lewinsky

Question: nama isteri bill clinton ?
Answer: hillary rodham clinton

Question: istana rasmi kediaman presiden filippina ?
Answer: malacanang

Question: presiden congo yang ditembak mati ?
Answer: laurent kabila

Question: jenama '?' ?
Answer: guess

Question: nama monyet journey to the west ?
Answer: sun wukong

Question: kenderaan perdagangan antara jepun dan jerman ketika perang dunia ke dua ?
Answer: kapal selam

Question: perempuan pelacur jepun kelas atasan ?
Answer: geisha

Question: masa penerbangan dari malaysia ke hawaii ?
Answer: 15 jam

Question: pedang king arthur ?
Answer: pedang excalibur

Question: presiden rusia yang meletak jawatan dan menyerahkan jawatannya kepada perdana menteri nya vladimir putin ?
Answer: boris yeltsin

Question: ibu negara Qatar ?
Answer: doha

Question: proton waja dikeluarkan dengan 2 model iaitu proton waja gx 1.6 liter dengan enjin _______ dan gx 1.8 dengan enjin _______ ?
Answer: mitsubishi renault

Question: sihir orang kulit hitam mengunakan patung jerami ?
Answer: voodoo

Question: penganti laurent kabila presiden kongo ?
Answer: joseph kabila

Question: lagu english yang diceduk untuk lagu hindi kya kehna ?
Answer: oh carol

Question: penulis siri penyiasatan sherlock holmes ?
Answer: alfred hitchcock

Question: akronim IJN ?
Answer: institut jantung negara

Question: orang yang mula2 mencipta aiskrim ?
Answer: gerald tissain

Question: penaja pasukan bolasepak arsenal ?
Answer: sega

Question: anak elvis presley bekas isteri michael jackson ?
Answer: lisa marie presley

Question: pentas tarian dari siam yang popular di utara semenanjung pada tahun 70an dan 80an ?
Answer: rambung siam

Question: bintang horoskop jugak dikenali dengan nama ?
Answer: bintang zodiak

Question: ibu negara pakistan ?
Answer: islamabad

Question: model wanita yang digelar the body ?
Answer: elle macpherson

Question: pemerintah langkawi yang menfitnah mahsuri ?
Answer: datuk karma wijaya

Question: pembantu rumah lelaki di england ?
Answer: butler

Question: orang yang melakukan hukuman pancung ?
Answer: algojo

Question: penyanyi lagu kiss me dan there she goes ?
Answer: sixpence none the ritcher

Question: didaerah mana terletaknya 3 piramid terbesar di mesir ?
Answer: giza

Question: cara masyarakat cina mencari tempat strategik untuk kediaman atau berniaga ?
Answer: feng shui

Question: makna sahra perkataan mula2 untuk gurun sahara ?
Answer: terbiar

Question: seorang raja yang mula2 mengunakan sapu tangan ?
Answer: king richard

Question: salah satu dari 7 keajaiban yang terdapat di china ?
Answer: tembok besar china

Question: siri baru di tv3 TKR ?
Answer: team knight rider

Question: sukan boling padang ?
Answer: bola petanq

Question: gelaran pada putera raja romania yang hobi nya suka minum darah ?
Answer: raja drakula

Question: penulis yang menghasilkan karya if tomorrow comes ?
Answer: sidney sheldon

Question: dimana terletaknya pantai san diego ?
Answer: california

Question: dipulau mana raja abdullah dibuang negara dalam kes pembunuhan JWW birch ?
Answer: pulau sycheles

Question: dimana datuk maharaja lela, pandak endut dan datuk sagor dihukum gantung ?
Answer: larut

Question: nama lama negara iran ?
Answer: persia

Question: perkataan b untuk bahasa tentera ?
Answer: bravo

Question: lapisan udara sebelum melepasi ruang angkasa ?
Answer: lapisan atmosfera

Question: poskod beverly hills ?
Answer: 90210

Question: watak hamke jamnsen dalam filem x-men ?
Answer: jean grey

Question: akronim kumpulan muzik penyayi remaja GIM ?
Answer: girl in music

Question: patung memegang obor api yang besar ?
Answer: statue of liberty

Question: dimana terletaknya air terjun angel ?
Answer: venezuela

Question: pemimpin sesebuah orkestra ?
Answer: konduktor

Question: sebuah kumpulan rock BPR ?
Answer: bumi putra rockers

Question: bangunan tertinggi di HongKong ?
Answer: bank of hongkong

Question: nama kapal laut malaysia yang terbakar di singapura pada tahun 1972 ?
Answer: malaysia raya

Question: pelabuhan untuk kapal2 haji berlabuh di mekah ?
Answer: jeddah

Question: dakwat yang digunakan juan soria pelukis argentina ?
Answer: darah

Question: kerabat di raja yang membawa anak nya lari keluar dari australia ?
Answer: raja bahrain

Question: dimana terletak long beach ?
Answer: california

Question: pengawal diraja england ?
Answer: musketeers

Question: nama satu bulan yang mengelilingi planet marikh ?
Answer: phobos ?Answer: deimos

Question: nama betul anne pengacara hugo ?
Answer: putri adreana

Question: selat yang memisahkan england dan perancis ?
Answer: selat inggeris

Question: pasukan anti penganas hongkong [ringkasan] ?
Answer: ATF

Question: binatang yang datang menahan sinaran nuklear 200 kali ganda lebih dari manusia ?
Answer: kala jengking

Question: suntikan hormon untuk pembesaran buah dada ?
Answer: silikon

Question: asid penghakis ?
Answer: asid sulfurik

Question: rancangan pasaran saham yang disiarkan ntv7 pada waktu pagi ?
Answer: market beat

Question: matawang filipina ?
Answer: peso

Question: berita tentang kesesakan lalulintas di ntv7 ?
Answer: jamcam traffic report

Question: filem kevin costner yang mendapat anugerah filem terburuk ?
Answer: the postman

Question: dataran di kuah langkawi ?
Answer: dataran lang

Question: species labah2 terbesar yang boleh makan katak, tikus dan cicak ?
Answer: tarantula

Question: nama yang diberi kepada kanak2 yang dijumpai tinggal dengan serigala ?
Answer: rocco

Question: dinegeri mana tissa kanak2 yang dpelihara monyet di jumpai ?
Answer: sri langka

Question: isteri azman adnan bekas seorang penyanyi ?
Answer: haleeda

Question: pekerjaan dr alban sebelum menjadi penyanyi ?
Answer: doktor gigi

Question: negeri di tengah2 amerika syarikat ?
Answer: illinois

Question: nama tengah presiden filipina gloria ______ arroyo ?
Answer: macapagal

Question: perubahan genetik ?
Answer: mutasi

Question: ulat yang halal dimakan ?
Answer: ulat mulung

Question: askar amerika dalam game street fighter ?
Answer: guile

Question: akronim CIA ?
Answer: central intellegent agency

Question: stock exchange [bm] ?
Answer: pasaran saham

Question: alat pengukur kepanasan api ?
Answer: pyrometer

Question: rehat sebentar .. cuppp ! ?
Answer: coca cola

Question: [vietnam] oa-phook ?
Answer: ayah

Question: nama lama pokok kopi ?
Answer: beri merah

Question: apakah yang menghasilkan expressio, macchiato, mocha dan cappucino ?
Answer: kopi

Question: makhluk mata satu ?
Answer: cyclop

Question: jurulatih pasukan kebangsaan malaysia mengantikan abdul rahman ?
Answer: allan harris

Question: masyarakat di indonesia yang makan orang ?
Answer: kaum batak

Question: ukuran untuk gempa bumi ?
Answer: richter

Question: pusat saham dunia di washiton ?
Answer: wall street

Question: musim luruh di new york [BI] ?
Answer: autumn in new york

Question: tulisan untuk orang cacat penglihatan ?
Answer: braille

Question: akronim BSKL ?
Answer: bursa saham kuala lumpur

Question: nama lain bagi bandaraya bombay ?
Answer: mumbai

Question: akronim AWSJ ?
Answer: asian wall street journal

Question: nama baru bagi adam 017 ?
Answer: timecel

Question: nama bekas ibu mertua fauziah latif ?
Answer: ku yah

Question: nama saintifik pokok herba ?
Answer: herbaceous

Question: pokok spanish cherry ?
Answer: bunga tanjung

Question: pokok apakah nama saintifiknya helianthus annuus ?
Answer: bunga matahari

Question: gunung berapi hidup di filipina ?
Answer: gunung pinatubo

Question: bulan dalam kalendar yang bermula dengan huruf A ?
Answer: april

Question: watak lakunan carrie fisher dalam star wars ?
Answer: princess leia

Question: lapangan terbang antarabangsa di tokyo ?
Answer: haneda

Question: ejaan polis dalam bahasa turki ?
Answer: polis

Question: nama pasukan lumba basikal profesional perancis yang menyertai le tour de langkawi ?
Answer: bonjour

Question: slogan indonesia dalam isu konfrantasi malaysia dengan indonesia ?
Answer: ganyang malaysia

Question: ibu negeri dubai ?
Answer: abu dhabi

Question: tok guru kepada penjejak awan ?
Answer: tanpa nama

Question: gelaran kepada robin hood [bi] ?
Answer: prince of thieves

Question: sebuah lagu lama scorpion yang di rockestrakan dan diberi nama baru ?
Answer: hurricane 2000

Question: ketua jurulatih pasukan badminton negara ?
Answer: park joo bong

Question: pemain yang mengalahkan martina hingis dalam perlawanan akhir terbuka australia ?
Answer: jennifer capriati

Question: kursus wajib bagi kakitangan yang akan dilantik dalam jabatan perkhidmatan awam ?
Answer: kursus induksi

Question: slogan pos malaysia berhad untuk pembelian komputer ?
Answer: satu keluarga satu komputer

Question: nama pelajar malaysia yang termuda yang memasuki universiti oxford ?
Answer: sufiah yusuff

Question: negara pergeluar perisian komputer kedua terbesar didunia ?
Answer: india

Question: akronim MOU [bm] ?
Answer: memorandum persafahaman

Question: founder channel gilosss ?
Answer: aleen11

Question: drama bersiri jepun yang popular waktu dulu ?
Answer: o shin

Question: nyamuk suka mengigit orang suka makan _____ ?
Answer: pisang

Question: berapa biji telur yang boleh dihasil oleh ratu anai anai dalam sehari ?
Answer: 30000

Question: matawang china ?
Answer: yuan

Question: juara tenis wanita pan pasific open 2001 ?
Answer: lindsay davenport

Question: pokok aloe vera ?
Answer: lidah buaya

Question: nama bukit di turki tempat bahtera nabi noh tersadai ?
Answer: ararat

Question: nama gabungan bank bumiputra berhad dan bank of commerce ?
Answer: bumiputra commerce

Question: penyanyi who the hell are you ?
Answer: madison avenue

Question: singaktan bagi deoksiribonukleik acid ?
Answer: dna

Question: jepun ichi [bm] ?
Answer: satu

Question: nama gelaran kepada polis trafic bermotor ?
Answer: kuda putih

Question: akronim ISO ?
Answer: international standard organisation

Question: model yang ditangkap basah dengan danny x pactor ?
Answer: gina lahre

Question: daerah yang di jaga penghulu ?
Answer: mukim

Question: tajuk komik jepun dan juga sebuah band rock dalam komik komik remaja ?
Answer: freemen

Question: bunga untuk majlis keraian ?
Answer: bunga manggar

Question: nama lain bagi kaherah ?
Answer: cairo

Question: penulis cerita 'bercakap dengan jin' yang disiarlan dalam majalah variasari ?
Answer: tamar jalis

Question: berapa buah pusat serenti di malaysia ?
Answer: 28 buah

Question: istana rasmi sultan kedah ?
Answer: istana anak bukit

Question: bukit putus terletak dinegeri mana ?
Answer: negeri sembilan

Question: tahun berapa UFO mula mula dikesan dimalaysia ?
Answer: 1909

Question: berapa oskar yang dimenangi filem titanic ?
Answer: 11

Question: nama ayahanda nabi yusuf ?
Answer: nabi yaakub

Question: wanita yang mengilai nabi yusuf ?
Answer: zulaikha

Question: alkohol yang terdapat di dalam minyak wangi ?
Answer: ethanol

Question: apakah yang boleh di hasilkan oleh gas kentut manusia ?
Answer: bom atom

Question: anggota spice girl melanie c, makna C ?
Answer: chilsom

Question: apakah nama bandaraya terpanjang di dunia kini telah dipendek ?
Answer: bangkok

Question: apakah makna bangkok ?
Answer: bandar malaikat

Question: setiap bayi dilahirkan dengan 300 ruas tulang, berapa jumlah bila dewasa ?
Answer: 206

Question: berapa ahli nujum dimahkamah kepunyaan kublai khan ?
Answer: 5000

Question: enam bahasa yang diguna PBB iaitu inggeris, arab, china, rusia, perancis dan _______ ?
Answer: sepanyol

Question: jurugambar dalam bahasa perancis ?
Answer: paparazzi

Question: perkataan mayday berasal dari bahasa perancis yang bermaksud ?
Answer: tolong saya

Question: negara mana yang mempunyai bendera tertua didunia berusia 700 tahun ?
Answer: denmark

Question: inflasi yang berlaku dijerman pada tahun 1920 , matawang nya merudum dari 4,000,000,000,000,000,000 kepada us ?
Answer: 1.00

Question: matawang jerman ?
Answer: mark

Question: siapa pengasas persatuan cintai hidupan liar dari ireland ?
Answer: richard martin

Question: puteri greek berambut ular ?
Answer: medusa

Question: akronim FBI [bm] ?
Answer: biro siasatan persekutuan

Question: raja segala lanun brirish yang tercatat dalam sejarah ?
Answer: francis drake

Question: bendera lanun tengkorak bersilang dalam bahasa inggeris ?
Answer: jolly roger flag

Question: muzium patung lilin dikota london ?
Answer: madame tussaud

Question: pelakon wanita watak utama filem sound of the music ?
Answer: julie andrew

Question: nama watak kartun dalam majalah apo yang sinonim dengan nama stone cold steve austin ?
Answer: setongkol oxtin

Question: penyakit arthritis ?
Answer: sakit sendi

Question: penyanyi wanita lagenda lagu2 hindi ?
Answer: lata mageshkar

Question: nama terowong keretapi jepun yang terpanjang didunia ?
Answer: seikan

Question: maharaja akihito adalah maharaja jepun yang keberapa ?
Answer: 125

Question: nama anak yang menjadi rebutan antara lepat dan bekas isteri nya aishah jane brumit ?
Answer: sunni

Question: siapa penulis karya drama hamlet ?
Answer: william shakespeare

Question: siapa pencipta falsafah ini ' tidak perlu anda bersedih kerana tidak dihargai, bersedih lah bila anda tidak berharga' ?
Answer: confucius

Question: pengesek biola negara dalam kenangan ?
Answer: hamzah dolmat

Question: nama penyanyi scorpion ?
Answer: klaus meine

Question: akronim sebuah negeri OK ?
Answer: oklahoma

Question: manusia yang mencipta elektrik ?
Answer: thomas edision

Question: ibu negara taiwan ?
Answer: taipei

Question: hutan tempat persembunyian robin hood ?
Answer: sherwood

Question: nama lama MARA ?
Answer: rida

Question: negara mula2 mengunakan lampu isyarat ?
Answer: england

Question: akronim virus JE ?
Answer: japanese encephalitis

Question: siri kartun apa yang diharamkan tayangan nya di finland kerana tidak memakai seluar ?
Answer: donald duck

Question: orang yang mencipta gunting ?
Answer: leonardo da vinci

Question: gas apa yang keluar melalui buih di kawasan berlumpur ?
Answer: metana

Question: jumlah purata filem keluaran india dalam setahun ?
Answer: 800

Question: pengacara kanak kanak kilat ?
Answer: nurul alis

Question: apakah bentuk bumi ?
Answer: sfera

Question: gas apa yang dikeluar dari asap kereta ?
Answer: karbon monoksida

Question: perjudian hidup dan mati mengunakan pistol ?
Answer: russian roulette

Question: mati yang tidak yang diperdulikan ?
Answer: mati katak

Question: organ pernafasan belalang ?
Answer: liang pernafasan

Question: kawasan perindustrian di pulau pinang ?
Answer: mak mandin

Question: lapisan pelindung atmosfera ?
Answer: lapisan ozon

Question: pertubuhan melindungi alam semulajadi ?
Answer: green peace

Question: di mana terletak nya palm beach ?
Answer: florida

Question: dimana stesen keretapi terbesar di asia ?
Answer: beijing

Question: nama lama bandaraya beijing ?
Answer: peking

Question: nama bendera britain ?
Answer: union jack

Question: semua planet dalam sistem solar dinamakan mengikut mitos _____ dan ______ kecuali nama planet uranus ?
Answer: rom yunani

Question: orang mesir purba akan mencukur kening apabila ______ kesayangan mereka mati ?
Answer: kucing

Question: sejenis pokok dalam bahasa cina di sebut ching chou sui ?
Answer: pegaga

Question: nama maharaja rom yang melarang lelaki memakai sutera ?
Answer: augustus

Question: seorang ahli pelayaran terkemuka dari sepanyol ?
Answer: christopher columbus

Question: minuman bersoda apakah yang yang dikeluarkan pada tahun 1929 ?
Answer: 7up

Question: penulis buku yang banyak menghasilkan cerita penyiasatan kanak2 yang popular ?
Answer: enid blyton

Question: nama 3 beradik dalam siri charmed dari yang sulung hingga ke bongsu ?
Answer: prue phoebe piper

Question: nama watak lakunan cameron diaz dalam charlie angel ?
Answer: alex

Question: watak lakunan madonna dalam filem evita ?
Answer: evita peron

Question: nama betul eminem ?
Answer: marshall mathers

Question: nama watak heroin mission impossible 2 ?
Answer: nyah nordoff hall

Question: jenama & ?
Answer: benson & hedges

Question: nama salah satu jenama yang menaja pakaian pembaca berita ntv7 ?
Answer: edmundser

Question: nama salah satu jenama yang menaja pakaian pembaca berita ntv7 ?
Answer: sali

Question: nama bangunan di new york yang diadakan acara tahunan berlari menaiki nya ?
Answer: empire state

Question: kontraktor terbaik asia ?
Answer: phua chu kang

Question: gambar yang terdapat di bendera kambodia ?
Answer: angkor wat

Question: 3R ?
Answer: respek respon rileks

Question: tajuk lagu tema drama jepun with love nyanyian destiny ?
Answer: my little lover

Question: jepun 'aisheteru' [bi] ?
Answer: i love you

Question: singkatan pasukan mencari dan menyelamat malaysia ?
Answer: smart

Question: jambatan sungai yang terpanjang di malaysia ?
Answer: jambatan sungai dinding

Question: burung undan ?
Answer: hornbills

Question: hanya ____ mengenal _____ ?
Answer: jauhari manikam

Question: nama replika kapal portugis di tengah bandar melaka ?
Answer: flor de lamar

Question: nama pengacara ringgit.com di tv3 ?
Answer: praevitriana yuliawiratman

Question: nama salah seorang anggota kumpulan gusti too cool ?
Answer: grand master sexay

Question: nama salah seorang anggota kumpulan gusti too cool ?
Answer: scotty too hotty

Question: bandar batman ?
Answer: gotham city

Question: lambang op ?
Answer: @

Question: fail gambar ?
Answer: jpeg

Question: bintang sukan mana yang dijadikan nama virus yang terbaru ?
Answer: anna kournikova

Question: permainan video yang sama dengan play station , dream cast dan nintendo keluaran terbaru dari microsoft ?
Answer: xbox

Question: berapa megahertz pemprosesan playstation2 ?
Answer: 300 megahertz

Question: apakah transaksi kerjasama syarikat nokia dengan visa ?
Answer: m-dagang

Question: nama siluman monyet putih dalam epik ramayana ?
Answer: hanuman

Question: dinegara mana pengambaran drama bersiri tarzan dibuat ?
Answer: mexico

Question: dua watak utama suami isteri dalam epik ramayana ?
Answer: seri rama dan sita dewi

Question: fire adalah lagu duet babyface dengan siapa ?
Answer: des'ree

Question: apakah anugerah yang diterima elton john dari ratu elizabeth ?
Answer: sir

Question: edisi tambahan di utusan malaysia setiap hari khamis ?
Answer: megabait

Question: lagu nyanyian duet whitney houston dengan enrique eglesias ?
Answer: could i have kiss forever

Question: nama tempat lepak dalam sitcom friends ?
Answer: central perk

Question: penembak curi [bi] ?
Answer: sniper

Question: pada tahun berapa kuala lumpur diistihar wilayah persekutuan ?
Answer: 1974

Question: pengarah filem the sixth sense dan unbreakable ?
Answer: m. night shyamalan

Question: hypnotic trance ?
Answer: pukau

Question: apakah komik antarabangsa karya charles schulz ?
Answer: peanuts

Question: bandar apa di amerika yang tenggelam selama sebulan akibat banjir limpahan dari sungai mississippi ?
Answer: arkansas city

Question: sungai yang mengalir di china sepanjang 4880 kilometer ?
Answer: huang he

Question: ibu negara bolivia ?
Answer: la paz

Question: mengikut kajian saintifik, apakah penyakit yang boleh dialami penguna telefon bimbit ?
Answer: hilang ingatan

Question: apakah yang dapat dihasilkan pottasium dari tubuh manusia ?
Answer: peluru meriam

Question: anak bongsu dalam keluarga corrs ?
Answer: andrea

Question: apakah ubat pelali yang digunakan dalam perang saudara amerika ?
Answer: candu

Question: apakah sel tunggal yang terkecil dalam tubuh manusia ?
Answer: sperma

Question: nama pembunuh presiden abraham lincoln ?
Answer: john wilked booth

Question: burung apa yang ditempatkan diatas eiffel tower sebagai pemerhati kapal terbang musuh pada perang dunia pertama ?
Answer: burung kakak tua

Question: lambang channel ?
Answer: #

Question: dadah yang terdapat didalam ubat batuk ?
Answer: kodein

Question: apakah negara dibenua afrika yang tidak pernah dijajah ?
Answer: ethopia

Question: nama lain untuk negara ethopia ?
Answer: habsyah

Question: pemegang rekod dunia acara lompat galah wanita ?
Answer: stacy dragila

Question: sungai yang mengalir di bandar karachi ?
Answer: sungai indus

Question: orang pertama sampai kemuncak everest ?
Answer: sir edmund hillary

Question: fiji terdiri dari berapa buah pulau ?
Answer: 332

Question: dimanakah terletak nya rice univercity ?
Answer: houston

Question: kalau dimalaysia le tour de langkawi, jika dia perancis? ?
Answer: le tour de france

Question: apakah nama ribut meteor yang terjadi di angkasa setiap 33 tahun ?
Answer: meteor leonid

Question: selain darah apakah yang dihisap nyamuk dari tubuh manusia ?
Answer: organik

Question: selain darah apakah yang dihisap nyamuk dari tubuh manusia ?
Answer: nektar

Question: nama kawasan yang tandus sekali di dunia yang terletak di antartika ?
Answer: ross island

Question: nama bandar di china pengeluar sutera utama ?
Answer: shandong

Question: nama betul asal peninju muhammad ali ?
Answer: cassius clay

Question: nama gangster wanita di chicago yang terkenal selepas al capone ?
Answer: chicago may

Question: tempat presiden abraham lincoln dibunuh ?
Answer: fords theatre

Question: burung apa yang diguna pelayar viking untuk menunjuk arah ?
Answer: burung gagak

Question: akronim NASA [bm] ?
Answer: pentadbiran angkasa dan aeronautik kebangsaan

Question: bahasa jerman 'mach die tur mal auf' [bm] ?
Answer: buka pintu

Question: nama puteri huan chu my fair princess ?
Answer: siau yen zhi

Question: nama pelakun watak y2k dalam filem hongkong gen x cops ?
Answer: grace yip

Question: penyanyi wanita yang mendapat anugerah penyanyi wanita tercantik ?
Answer: camelia

Question: cheat code untuk memperolehi senjata dalam game half life ?
Answer: impulse 101

Question: apa yang terjadi jika anda memandu kereta dengan kelajuan 200 kmh untuk kesesuatu destinasi ?
Answer: sampai cepat

Question: pelakun yang melakunkan watak hulk dalam drama bersiri the incredible hulk ?
Answer: lou ferigheno

Question: nyamuk apakah nama saintifik nya anopheles ?
Answer: nyamuk tiruk

Question: 'and i am whatever you say i am, if i wasn't the why would i say i am' nama penyanyi dan tajuk lagu ?
Answer: eminem the way i am

Question: warna cermin mata untuk menyaksikan filem jawsIII 3-d ?
Answer: biru dan merah

Question: siapakah a samad said ?
Answer: sasterawan negara

Question: hero dalam cerita the three musketeers ?
Answer: d'artagnan

Question: pikachu tergolong didalam species binatang apa ?
Answer: pigmy mouse

Question: nama betul mr bean ?
Answer: rowan atkinson

Question: tarian apa yang selalu dikaitkan dengan pasukan bolasepak brazil ?
Answer: tarian samba

Question: siapa the devil dalam filem bedazzled ?
Answer: elizabeth hurley

Question: siapa yang melakunkan watak mak lampir ?
Answer: faridah fasya

Question: Rumah yang glemer di sarawak ?
Answer: rumah panjang

Question: Bayaran tol yang dikenakan di tol Balakong ?
Answer: 40 sen

Question: Lebuhraya Cheras Kajang adalah di bawah pembinaan syarikat ?
Answer: grand saga

Question: Bolasepak: Pasukan manakah yang popular dengan tektik "Total Football" ?
Answer: belanda

Question: Versi Microsoft SQL Server terkini ?
Answer: tujuh

Question: Proses yang dapat menyingkirkan kandungan kandungan mineral dalam air ialah ?
Answer: penyulingan

Question: Lapangan terbang Zurich dikenali sebagai ?
Answer: kloten

Question: Suku kaum Bawean juga dikenali sebagai ?
Answer: boyan

Question: Syarikat penerbangan Taiwan ?
Answer: china airlines

Question: Ibu negeri Vermont ?
Answer: montpelier

Question: Planet kedua terbesar di dalam sistem solar kita ?
Answer: zuhal

Question: Jerry Hall dan Mick Jagger melangsungkan perkahwinan di sebuah pulau iaitu ?
Answer: pulau bali

Question: Pasukan bolasepak yang menggunakan nama jolokan JKing ?
Answer: johor

Question: Penaja utama bagi siaran langsung Liga Premiere Inggeris ?
Answer: dunhill

Question: Jawa = udu (bm)= ?
Answer: bukan

Question: mIRC dicipta oleh siapa ?
Answer: khaled mardam-bey

Question: Tahun Malayan Union ditubuhkan pada (tarikh penuh) ?
Answer: 1 april 1946

Question: Satelit semulajadi bagi Bumi ?
Answer: bulan

Question: 9 Jun adalah hari apa ?
Answer: hari bapa

Question: Jawa = turu ?
Answer: tidur

Question: Lukisan gua pertama dijumpai terletak di mana ?
Answer: gua altamira, sepanyol

Question: Dunia: Air Terjun terbesar di dunia terletak di ?
Answer: venezuela

Question: Penyanyi Ricky Martin berasal dari mana ?
Answer: puerto rico

Question: Tennis: Pasangan dua beradik perempuan pada kejohanan Wimbledon 2000 iaitu ____ Williams dan _____ Williams ?
Answer: venus serena

Question: Matawang Portugal ?
Answer: escudo

Question: Bulan sebelum Sya'ban ?
Answer: rejab

Question: Ibu negara Kiribati ?
Answer: tarawa

Question: Apakah nama singkatan untuk AIDS di dalam bahasa Sepanyol ?
Answer: sida

Question: Pulau terbesar di Jepun ?
Answer: pulau honshu

Question: Ibu negara Afrika Selatan ?
Answer: pretoria

Question: Nama lapangan terbang di Chicago, Amerika Syarikat ?
Answer: o'hare

Question: Wang keluar di dalam akaun bermaksud _____ ?
Answer: kredit

Question: Maskot Sukan Komanwel 1998 ?
Answer: orang utan

Question: Jabatan Perdana Menteri sudah berpindah ke ?
Answer: putrajaya

Question: Filmfare (Hindi) 1999: Pelakon Wanita Terbaik ?
Answer: kajol

Question: Sebelum berkarya di Majalah Ujang kartunis Gayour berkarya di majalah apa ?
Answer: gila-gila

Question: Presiden Amerika Syarikat yang pernah menjadi bintang filem ?
Answer: ronald reagan

Question: Smurf: Watak smurf perempuan ialah ?
Answer: smurfette

Question: Gua terpanjang di dunia ?
Answer: gua niah

Question: Pada kurun ke 14, apakah wabak yang telah membunuh 1/3 rakyat Eropah ?
Answer: black death

Question: Antonim : gerimis - ________ ?
Answer: lebat

Question: Negara yang paling ramai penduduk di Asia Tenggara?
Answer: Indonesia

Question: Alat yang digunakan untuk mengubah arus ulang-alik : ________?
Answer: Transformer

Question: Proses perubahan struktur dan fisiologi yang berlaku semasa perkembangan sesuatu organisma : _________?
Answer: metamorfosis

Question: Arang batu terdiri daripada karbon, oksigen, _______ dan ________ ?
Answer: nitrogen sulfur

Question: Homonyms (simliar sounding) : check - ________ ?
Answer: cheque

Question: Don't count your chickens before they are ______ ?
Answer: hatched

Question: Pembaca khutbah ?
Answer: khatib

Question: Catatan-catatan tentang peristiwa yang berlaku pada masa lampau: ________ ?
Answer: sejarah

Question: Sejenis siput yang digunakan sebagai mata wang awal : __________ ?
Answer: cowrie

Question: Muzik rakyat yang dipersembahkan oleh sekumpulan lelaki yang diketuai oleh tukang karut : __________ ?
Answer: Dikir barat

Question: Tiub yang menuju ke gegendang telinga : _______ ?
Answer: Tiub auditori

Question: An acid, a food preservative known to cause nervous disorders : _____________?
Answer: benzoic

Question: Gelaran yang dipertuan Besar digunakan untuk pemerintahan di negeri : ____________ ?
Answer: Negeri Sembilan

Question: Expressions used in common conservative-ism :
Answer: colloquialisms

Question: Colloquialisms : Stuck up - ______________?
Answer: conceited

Question: Colloquialisms : At rest - ____________ ?
Answer: Dead

Question: Proverbs: Better half a loaf than no ________ ?
Answer: bread

Question: Sunat-sunat dalam sembahyang terbahagi kepada dua iaitu sunat _____ dan sunat ______ ?
Answer: ab'adh hai'ah

Question: Garis lurus yang menyambungkan sebarang dua titik pada lilitan bulatan : ________ ?
Answer: perentas

Question: Sistem ukur masyarakat melayu tradisional : jarak dari hujung siku hingga hujung jari hantu - ___________ ?
Answer: hasta

Question: Synonyms : Conceal - ________ ?
Answer: Jide

Question: Sounds : Screeching of - ___________ ?
Answer: brakes

Question: Sembahyang ini adalah sembahyang sunat terakhir dari sembahyang malam : ______ ?
Answer: sunat witir

Question: This bird has an unusual standing patterns it stands on one leg while standing : _____ ?
Answer: flamingo

Question: What colour appears the highest in the sky for a rainbow : _________ ?
Answer: red

Question: Air suci lagi menyucikan ialah : ______ ?
Answer: air mutlak

Question: Sebarang nombor bulat yang mempunyai tanda positif dan negatif : _________ ?
Answer: integer

Question: Waktu solat : Dimulai apabila terbit fajar sadiq sehingga terbit matahari- ________ ?
Answer: solat subuh

Question: Homes : Eskimos - _______?
Answer: igloo

Question: Meter hingar digunakan untuk mengukur kenyaringan bunyi dalam unit ________ ?
Answer: desibel

Question: Bahagian badan yang sangat peka kepada sentuhan : ___________ ?
Answer: hujung jari

Question: A ______ of cattle
Answer: herd

Question: When the muscles in our body work two substances are produced i.e. ______ acids and fatigue _________ ?
Answer: lactic toxins

Question: Rose worn behind ears is a sign that anything overheard would not be ________ ?
Answer: repeated

Question: Untuk menyeru orang Islam mendirikan solat, maka disunatkan _______ diikuti dengan ____ ?
Answer: azan iqamah

Question: _______ ertinya diam sebentar sekadar membaca subhanallah semasa solat.
Answer: tamakninah

Question: Similes : As devoted as a ________ ?
Answer: mother

Question: Jarak di antara hujung ibu jari dengan jari yang lain : _______ ?
Answer: jengkal

Question: Pada musim _______, nelayan-nelayan di Terengganu dan Pahang menangkap ikan di tasik, kolam dan sungai.
Answer: tengkujuh

Question: Alat muzik istana raja melayu yang dimainkan di dalam upacara pertabalan dan kemangkatan : _________ ?
Answer: nobat

Question: Suatu kuantiti yang nilainya tidak tetap : _______ ?
Answer: pembolehubah

Question: 48 ratus + 27 ribu = ________ ?
Answer: tiga puluh satu ribu lapan ratus

Question: Nombor terbesar yang boleh dibentukkan daripada 3, 0, 8, 6 ?
Answer: lapan ribu enam ratus tiga puluh

Question: Menyeru azan _________ manakala menyeru iqamah ___________ ?
Answer: dilambatkan dipercepatkan

Question: Ibu Nabi Muhammad S.A.W. bernama ________ ?
Answer: Aminah binti Abdul Wahab

Question: Ia menjaga keseimbangan badan supaya tidak jatuh: salur _______
Answer: separuh bulat

Question: Mengerjakan solat berjemaah mendapat pahala ____ darjat daripada solat bersendirian
Answer: dua puluh tujuh

Question: Fenomena apabila bulan berada dalam kawasan umbra____________
Answer: gerhana bulan penuh

Question: Siapakah penyanyi yang menyanyikan lagu tema cerita Mulan :___________ ?
Answer: Christina Aguilera

Question: Berapa ramaikah yang terlibat dalam memastikan bandar Las Vegas sentiasa bercahaya ?
Answer: 24000 orang

Question: Siapakah yang menyanyikan lagu Lady Marmalade (4 orang) ?
Answer: Lil Kim, Mya, Pink dan Christina Aguilera

Question: Apakah maksud BBBS?
Answer: Bukit Bintang Boys School

Question: Kampung Tunku terletak di mana?
Answer: SS1 , Petaling Jaya

Question: nama baru bagi sekolah SEAPORT?
Answer: seri permata

Question: Dalam ASTRO , star world adalah channel baper?
Answer: 33

Question: Fabien Barthez adalah pemain negara mana?
Answer: Perancis

Question: siapakah penyanyi kumpulan newboyz ?
Answer: tomok

Question: goldberg pernah berlakon dalam satu cerita bersama dengan van damme sebagai satu .....
Answer: unisol

Question: nama saintifik bagi sel darah merah ?
Answer: eritrosit

Question: apakah H2SO4 ?
Answer: asid sulfurik

Question: siapakah pemain muda yang pergi ke luar negara untuk menjalani sesi latihan?
Answer: titus james

Question: Caroline Rhea berlakon dalam satu siri bersama Melissa Joan Hart ?
Answer: Sabrina The Teenage Witch

Question: Alamat Web Yahoo ?
Answer: www.yahoo.com

0 comments:

Post a Comment

Dah Baca? Tinggalkan komen anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
hostgator coupons