Subscribe:

Ads 468x60px

26/09/2011

Kelebihan Ilmu Ghaib Melayu

Dalam dunia ni sahaja kawasan Nusantara ni penuh dgn macam-macam ilmu ghaib termasuk white atau black magic. Yang peliknya, negara atau bangsa lain tiada pula atau tidak banyak. Macam voodoo pun,setakat puak mereka sahaja yg handal, itu pun kena guna barang fizikal contohnya macam anak patung, tongkat pendek dan 'kerjasama' dgn makhluk ghaib.

Di Nusantara pula, orang Melayu pandai (kebanyakannya tak perlu guna barang sebagai perantaraan):


1. hantar kapak/parang terbang dgn cara bukak portal dimensi titik A ke B (destinasi)

2. keris/parang terbang - levitation

3. tolak hujan

4. gerak batin dan gerak ilham (kebanyakannya dalam silat)5. kekuatan tumpuan/fokus - contoh dalam pertarungan, memberi tumpuan kepada buku lima dan menggambarkan bahawa buku lima umpama ketul hammer yg berayun, mmg menjadi sampai mangsa batuk berdarah, makan dalam berbulan2 dan boleh K.O. (masyarakat Cina pun boleh, dgn menumpuan Chi/Qi, tapi sejauh mana kehebatan mereka tu wallahu'alam), kes ni dikatakan ada berkaitan dgn pertarungan Bruce Lee dan Dicky Zulkarnain satu masa dulu (wallahu'alam)

6. teleportation/jumper - kes solat Zohor di Mekah, Isyak pula solat di rumah di Malaysia. (mungkn sebab tu la wujudnye Philadelphia Experiment oleh USA iaitu projek mengenai teleport. sila google)Solat Zohor di Mekah, Solat Isyak di Malaysia..

7. pyrokinesis - tak lut api

8. hydrokinesis - berjalan atas air

9. manipulasi minda - bayangan batin (kebanyakannya dalam silat)

10. psychokinesis/telekinesis - pukulan jarak jauh

11. manipulasi minda - ilmu pengasih

12. perubatan alternatif

13. ESP - ilmu mengelak musuh

14. etheric projection - boleh 'menghadirkan' diri utk rawatan jarak jauh di rumah pesakit

15. astral projection - meraga sukma @ terawangan16. Clairsentience dan psychometry - boleh kesan (scan) jejak musuh, jejak harimau (dalam hutan) keadaan/suasana selamat atau tidak dsbnya

17. telepathy - komunikasi jarak jauh18. tele-visualization @ remote view - cari org hilang

19. biokinesis - dpt jelmakan sebijik mcm tubuh sendiri utk jaga ladang @ pendua (org dulu-dulu kata hantu raya)

20. chronokinesis - dapat perlahankan masa, lari berdesup (banyak diamalkan utk perbuatan tidak sihat seperti mencuri dsbnya)

Contoh kebolehan Chronokinesis dalam filem adalah seperti dalam cerita bersiri Heroes, Hiro Nakamura yang mampu memperlahankan masa.Hiro Nakamura

21. invisibility - dapat 'ghaib' sekejap walaupun lalu sebelah musuh

14. perhhh byk lagi sebenarnya...

Orang Melayu mungkin ada genetik/darah yg boleh 'trigger' dengan cepat dan mewujudkan 'jambatan' dengan minda sedar dan bawah sedar dan juga 'jambatan' antara zahir dan batin. Bangsa lain pula tiada kelebihan genetik ini, itu yang membuatkan orang Barat sanggup ke Himalaya/Tibet kononnya utk menuntut ilmu spiritual ni.Gunung Himalaya

Dan dalam dunia ni juga, hanya Gunung Ledang (selain Himalaya) dan beberapa gunung lain di Malaysia yg betul mistik dibandingkan dengan gunung-gunung di negara lain.

0 comments:

Post a Comment

Dah Baca? Tinggalkan komen anda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
hostgator coupons